Kusadasi (fugleøen) er beliggende ved vestkysten ved Ægæerhavet, udfor den græske ø Samos, og nær den antikke by Efesus, samt 90 km syd mod Izmir.

Med et indbyggertal på 55.000 og stigende til over en halv million i turistsæsonen, er Kusadasi vidne og et yndet feriedestination, både for de lokale og mange turister fra Tyskland, England og især Danmark.

Kusadasi er især kendt for hvor det nye og gamle mødes, med dens mange vidstrakte sandstrande, er der rig lejlighed for strandliv, som vindsurfing, dykning og andre strandaktiviteter. Nær Kusadasi i byen Guzelcamli, er der flere Aqua parker, hvor de største kan nævnes: Aqua-land og Aqua-Fantasy.

Byens navn: Kus (fugl) adasi (øen) stammer fra, at man fra havet udfor havnen i Kusadasi, kan se et bjerg med udformning af et fuglehovede. De mange antikke ruiner omkring Kusadasi vidner om en rig græsk civilisation, heriblandt det berømte Efesus, udpeget som en af de syv vidundere, det var her man afholdte de berømte og tidligere gladiatorkampe, det var også her man i den antikke periode tilbad kvindelige guddomme, og Paulus gik sin gang hvor nogle af hans vigtige værker blev skrevet.

Efesus oplevede dog sin storhedstid før Paulus missionærrejse, under Alexander den store, som tilbød, at genopbygge den igangværende renovation af Efesus, efter en nedbrænding, og som blev færdig bygget i år 300 f.kr

Det antikke amfiteater under flere tilbygninger, med plads til 24.000 tilskuere, var således skueplads til de mange forhistoriske lege, og bliver i dag brugt til flere festivaler, med bla. Kulturfestivalen afholdt i Maj måned.

 

Joomla SEF URLs by Artio