Izmir som tidligere hed Smyrna, er Tyrkiets tredje største by med sine 3.7 millioner indbyggere, Izmir ligger ved ægerhavet i Izmir golfen. Izmir er opdelt i 9 distrikter, Balçova, Bornova, Buca, Çigli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karsiyaka, Konak og Narlidere.

Izmirs historie går 3.500 år tilbage og var Tyrkiets første eksport havn, og har udviklet sig til den mest liberale by i Tyrkiet, med hensyn til ideologi, livsstil, dynamik og kønsroller.

Byen er vært ved mange internationale kultur festivaler, afholdt i løbet af sommeren, hvor Adnan Menderes lufthavnen servicerer de mange internationale flyvninger. Det moderne Izmir er omringet af antikke byer, som Efeus, Pergamon, Sardis, og de kendte turistbyer, som Kusadasi, Çesme og Foça.

Smyrna har været belejret mange gange gennem tiderne, af bla, Romerne, perserne, Grækerne og Seltjukerne, og har været en af middelhavets ældste handelsbyer. Tyrkerne generobrede Smyrna i det 14. århundrede af Umur Bey, og senere af det Osmanniske Rige, hvorefter byen blev tyrkisk efter udråbelsen af Den tyrkiske republik.

Izmir er beboet af mange etniske minoriteter med bla. jøderne som det største samfund næstefter Istanbul, med deres 9 synagoger i bydelen Karatas og Havra Sokak (Synagoge gaden), Izmir er desuden kendt for sine utallige antikke momenter, amfiteatre og borge og omkring Izmir.

 

Joomla SEF URLs by Artio