Hovedstaden Ankara er med sine 5.5 millioner Tyrkiets anden største by næstefter Istanbul. Ankara er beliggende i central Anatolien, og betegnes som en af de tørreste områder i Tyrkiet, det er her landet ledes fra Cankaya med 550 folketingsmedlemmer. Ankara er en vigtig kommerciel og industri by med en høj infrastruktur.

Ankara blev hovedstad efter det tidligere Konstantnopel (Istanbul) efter Mustafa Kemal Atatürk proklamerede og udråbte Tyrkiet for republik, hvorefter man flyttede alle offentlige institutioner til Ankara.

Ankara har været beboet af mange etniske befolkninger gennem tiderne, bla. Romerne, perserne, Osmannerne og makedonierne, her kan blandt andet spore historien tilbage til bronzealderen, hvor hittierne var bosat omkring Ankara i det 2. millenium f.kr.

Efter Hovedstaden blev flyttet til Ankara, delte man byen op i en ældre del (Ulus) hvor man finder mange gamle bygninger og konstruktioner, og en ny bydel (Yenisehir) centreret omkring Kizilay, det er her man finder det moderne bydel, med mange moderne butikker, teater, brede Alleer og shopping centre samt ambassaderne.

Anatkabir museleum beliggende i bydelen Anittepe, er en blanding og imponerende fusion af gammel og moderne arkitektur, hvor stifteren af den Tyrkiske Republik, Mustafa Kemal Atatürk hviler, og er bestemt et besøg vær.

Museum af Anatoliens Civilisationer (Anadolu Medeniyetleri Müzesi) er smuk restaureret overdækket museum, som huser en unik samling af historiske begivendheder, fra de etniske befolkninger der levede i Anatolien.

Haci Bayram Moskéen beliggende i det gamle kvarter ved siden af Augustos templet, blev bygget af selcukerne i det 15. århundrede, af en ukendt arkitekt til ære for Haci Bayram, som ligger begravet ved siden af moskeen.

Er man i Ankara er de utallige parker absolut et besøg vær, ungdoms Parken (Som indeholder en forlystelses park), Den Botaniske have, Den Kinesiske Have (Skænket af den Kinesiske Regering), Uafhængigheds Parken (Hvilken indeholder en stor udendørs skøjtebane), Guld parken samt Harikalar Diyari (Hvilken hævdes at være den største park indenfor bygrænsen i Europa).

Skal man shoppe er Çikrikçilar Yokusu beliggende i den gamle bydel (Ulus) besøgsværdig, her finder man lige fra: håndvævede tæpper, kopper fremstillinger, krydderier, tørrede frugter og mange andre souvenir artikler.

 

Joomla SEF URLs by Artio