Istanbul er Tyrkiets største by med over 18 millioner indbyggere, og hed tidligere Konstantinopel. Tyrkerne indtog Konstantinopel i 1453, gav den navnet Istanbul og gjorde den til hovedstad for det blomstrende osmanniske imperium. Man ynder at sige, at verden er en by, er Istanbul Hovedstaden.

Byen ligger på begge sider af Bosporusstrædet og forbinder dermed både Europa og Asien. Den ældste del af byen, ligger på den europæiske side, her er der således mange gamle momenter og her finder man flest turister. Et mindre stræde, Det gyldne Horn, skiller denne fra det mere moderne erhvervs- og velhaverkvarter Taksim mens størstedelen af byens beboere bor i de mange forstæder på den asiatiske side.

Istanbul er kendt for sine mange seværdigheder, med bla. Tokapi et paladskompleks der blev bygget af Fatih Sultan Mehmet omkring 1453 som i dag er et museum om den Osmanniske periode. Istanbul er også kendt for sine mange moskéer, bla. Hagia sofya, Sultan Ahmed også kendt som den blå moske.

Andre seværdigheder man ikke skal snyde sig selv for er, Beyoglu med sine mange butikker og kendt for Istanbuls handelscentrum, samt kapali carsi som er et overdækket basar med utallige spændende butikker lige fra krydderier og guldsmede til tæppehandlere.

 

 

Joomla SEF URLs by Artio