Det Osmanniske Rige var et stort, Tyrkisk rige der blev grundlagt af Osman 1. i 1299 og bestod indtil den 29. Oktober 1923, da det erstattedes af den nuværende replublik Tyrkiet. Riget bredte sig over den vestlige del af Asien, den sydøstlige del af Europa samt Nordafrika. Styreformen var monarkisk, der blev talt osmannisk-tyrkisk og statsreligionen var sunni islam.            

Efter erobringen af Konstantinopel i 1453 blev det byzantinske rige afløst af det Osmanniske Rige, som hersker over Balkan og Anatolien. I 1683 strakte riget sig fra omegnen af Wien over Mellemøsten til Iran og den Arabiske halvø samt det meste af af Nordafrika. Riget havde på det tidspunkt omkring ca. 40 milioner indbyggere.

Efterfølgende kom det Osmanniske rige, som havde en stor indflydelse i verdens historie, denne imperialisme opstod i sidste ende af det 13. århundrede nær Bursa som en af renæssancens Europa. Det Osmanniske rige strækkende sin periode til det 17. århundrede, ved denne tid dækkede det meste af mellemøsten, Nord Afrika og Balkan.

Det Osmanniske Rige bestod af tolerance og harmoni overfor entiteter og religion, dette betød stabilitet  og frihed i området, og kun på denne måde kunne man  holde sammen på forskellige befolkninger med sproglige etniske kulturer og religioner. Dette betød en beskyttelse af de nuværende forskellige kulturer i regionen. I dag kan man se det moderne Tyrkiet blive udviklet med tiden, af den tolerance og harmoni.

Republikken Tyrkiet er bygget på resterne af Det Osmanniske Rige og bestod den eksistens indtil det Østrigske –ungarnske imperium og Det Russiske Imperiums fald hvilket efterfølgende startede 1.  verdens krig. Den Tyrkiske Republik blev stiftet af Mustafa Kemal Atatürk med hans inspirerende ideologier og blev proklameret i 1923 Atatürk blev en af de store ledere i dette århundrede. Mustafa Kemal reformerede Tyrkiet til en mere struktureret moderne livssyn, til at møde de nye udfordringer i en moderne verden.        

Under Første Verdenskrig blev det Osmanniske Rige besejret, og sultanen underskrev Freden i Sèvres i 1920. Freden betød bl.a. uafhængighed for Armenien samt afståelsen af Kilikien til Frankrig samt bl.a. byen Smyrna (det nuværende Izmir) til Grækenland.              

Dette nægtede de nationalistiske kredse under ledelse af Mustafa Kemal (senere Mustafa Kemal Ataturk) at acceptere og oprettede en rivaliserende regering i Ankara midt i Anatolien og fjernt fra sultanen hovedstad Konstantinopel (nuværende Istanbul) . Loyale tropper angreb Armenien, de franske tropper i Kilikien samt til sidst den grænske hær.

Joomla SEF URLs by Artio