Fethiye med dens 45.000 indbyggere, er beliggende i det skønne naturområde Lykien, ned til havet bag taunus bjergene, ved hjørnet hvor middelhavet og Ægæerhavet mødes i provinsen Mugla.

Tidligere arkæologiske udgravninger viser at området har været beboet af tidligere civilisationer 1.400 f.kr. Fethiye blev stort set jævnet med jorden i 1957 under et jordskæl, men har rejst sig efter jordskælvet, og er nu blevet et yndet rejseferiemål grund dens skønne beliggenhed.

Fethiye er især kendt for Oludeniz (Det Døde Hav) med krystalklart vand ligger ca. 14 km. fra Fethiye godt gemt bag høje bjerge med Babadag 1950 meter over havoverfladen, hvor paraglidere svæver ned til nok verdens mest flotteste og fineste sandstrand.

Den blå lagune - Oludeniz byder på rige muligheder for alle former for vandsport, mange lokale og udenlandske turister besøger Oludeniz ikke uden grund, det kan tage 45 min. Ad kystvejen med båd fra Fethiye at nå til Oludeniz, men er absolut et besøg værd hvis man elsker strandliv i naturskønne omgivelser.

Her er der desuden mulighed for at indtage sin frokost i de spændende cafeer og restauranter, og har man lyst, kan man deltage i aktiviteterne, på dansegulvene ud til den lyse morgen.

 

Joomla SEF URLs by Artio